Malzemeler
- 1 paket pandispanya
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt (Kremşanti için)
- 1 su bardağı süt (Keki ıslatmak için)
- 1 su bardağı kırılmış bisküvi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 muz küçük küçük doğranmış
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Çikolata sos için;
- 1 paket çikolata sos
- 2 bardak süt
Süslemek için;
- Nar
Nasıl Yapılır?
- Bir bardak sütle kremşanti hazırlayalım. İçine iki muz, bir kase küçük dilimli petibör bisküvi ve bir çay bardağı damla çikolatanın hepsini karıştırıyoruz. Alt taban kekimizi sütle ıslatıp üst tabanı 8 eş parçaya bölüyoruz.
- Alt tabanı sütle ıslattıktan sonra krema harcını dağ (Tepecik şekli) şekli vererek tabana yayıyoruz. 8 diliminde sütle ıslatıp üstüne yerleştiriyoruz.
- Çikolata sosu pişirip, soğumaya bırakalım. Pastanın ara boşluklarını ve en üste çikolata sosu akıtalım. Üzerine nar taneleri ile süsleyelim.
- Yaza uygun çok hafif ve çok lezzetli bir tarif. Ben muz kullandım ama şeftali çilekle de çok güzel oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder