23 Temmuz 2022 Cumartesi

Yanardağ Pastası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket pandispanya
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt (Kremşanti için)
  • 1 su bardağı süt (Keki ıslatmak için)
  • 1 su bardağı kırılmış bisküvi
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2 muz küçük küçük doğranmış
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi

Çikolata sos için;

  • 1 paket çikolata sos
  • 2 bardak süt

Süslemek için;

  • Nar

    Nasıl Yapılır?

  • Bir bardak sütle kremşanti hazırlayalım. İçine iki muz, bir kase küçük dilimli petibör bisküvi ve bir çay bardağı damla çikolatanın hepsini karıştırıyoruz. Alt taban kekimizi sütle ıslatıp üst tabanı 8 eş parçaya bölüyoruz.
  • Alt tabanı sütle ıslattıktan sonra krema harcını dağ (Tepecik şekli) şekli vererek tabana yayıyoruz. 8 diliminde sütle ıslatıp üstüne yerleştiriyoruz.
  • Çikolata sosu pişirip, soğumaya bırakalım. Pastanın ara boşluklarını ve en üste çikolata sosu akıtalım. Üzerine nar taneleri ile süsleyelim.
  • Yaza uygun çok hafif ve çok lezzetli bir tarif. Ben muz kullandım ama şeftali çilekle de çok güzel oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder