Malzemeler
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
- 2 bardak un
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı dark kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 çimdik tuz
Üzeri için;
- 200ml sıvı krema
- 1 paket toz kremşanti
- 150 gram çikolata
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağ, esmer şeker ve toz şekerimizi çırpıyoruz. Teker teker yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra sütümüzü de ilave ediyoruz.
- Ayrı bir kapta tüm kuru malzemelerimizi eleyerek karıştırıyoruz (Un, kabartma tozu, vanilya, karbonat, tuz, kakao)Karışımı azar azar hamurumuza ekleyerek mikserle çırpıyoruz.
- Muffin kağıdı yerleştirdiğimiz kalıbımıza hamurumuzu eşit bir şekilde dağıtıyoruz.160 derecelik fırında kontrol ederek keklerimizi pişiriyoruz.24 adet cupcake elde ediyoruz.
- Süslemesi için bir paket kremayı çırparak köpürtüyoruz içine bir paket toz kremşanti ve eritilmiş çikolatamızı ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra bir duy yardımıyla sıkıp üstüne rendelenmiş çikolatayla süslüyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder