15 Temmuz 2022 Cuma

Çilek Soslu Kedi Dilli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Çilek Soslu Kedi Dilli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • Kedi dili büsküvi
  • Islatmak için 1 kase süt

Tavuk göğsü için;

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un (200ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Çilek sosu için;

  • 1 kase çilek
  • 150 ml su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı şeker

Üzeri için ;

  • Beyaz çikolata

    Çilek Soslu Kedi Dilli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağı koyup eritin unu ilave edip unun kokusu çıkıp rengi hafif dönünceye kadar orta ateşte kavurun.
  • Sonra sütü yavaş yavaş ilave edin.
  • Şekeri döküp kıvamı yoğunlaşana kadar kontrollü karıştırarak pişirin kıvam alınca iki dakika daha kısık ateşte pişirin.
  • Vanilyayı döküp karıştırın.
  • Pürüzsüz kıvam olana kadar mikserden geçirin.
  • Çilek sosu için; Çilekleri ve yarım çay bardağı şekeri robottan geçirin.
  • Bir çay bardağı suya bir yemek kaşığı nişasta koyup nişasta çözülene kadar karıştırıp çileklerin üzerine dökün ocakta koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Kedi dillerini teker teker süte batırıp borcama dizin.
  • Çok fazla suda bekletmeyin üzerine sıcak muhallebi dökülünce onunda nemiyle çok yumuşarlar.
  • Muhallebiyi döküp yayın muhallebi oda ısısında soğurken çilek sosunu pişirin.
  • Muhallebi soğuyunca üzerine sıcak çilek sosunu döküp yayın çilek sosuda oda ısısında soğuyunca buz dolabına kaldırın.
  • 4 saat dinlendirin ,üzerine çikolata rendeleyip dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  • İsterseniz tek porsiyonluk kuplarda da hazırlayabilirsiniz.

    Yada kedidili bisküvisiz de yapabilirsiniz.

    Çok hafif ve çok güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder