Çilek Soslu Kedi Dilli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- Kedi dili büsküvi
- Islatmak için 1 kase süt
Tavuk göğsü için;
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un (200ml)
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Çilek sosu için;
- 1 kase çilek
- 150 ml su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı şeker
Üzeri için ;
- Beyaz çikolata
Çilek Soslu Kedi Dilli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağı koyup eritin unu ilave edip unun kokusu çıkıp rengi hafif dönünceye kadar orta ateşte kavurun.
- Sonra sütü yavaş yavaş ilave edin.
- Şekeri döküp kıvamı yoğunlaşana kadar kontrollü karıştırarak pişirin kıvam alınca iki dakika daha kısık ateşte pişirin.
- Vanilyayı döküp karıştırın.
- Pürüzsüz kıvam olana kadar mikserden geçirin.
- Çilek sosu için; Çilekleri ve yarım çay bardağı şekeri robottan geçirin.
- Bir çay bardağı suya bir yemek kaşığı nişasta koyup nişasta çözülene kadar karıştırıp çileklerin üzerine dökün ocakta koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Kedi dillerini teker teker süte batırıp borcama dizin.
- Çok fazla suda bekletmeyin üzerine sıcak muhallebi dökülünce onunda nemiyle çok yumuşarlar.
- Muhallebiyi döküp yayın muhallebi oda ısısında soğurken çilek sosunu pişirin.
- Muhallebi soğuyunca üzerine sıcak çilek sosunu döküp yayın çilek sosuda oda ısısında soğuyunca buz dolabına kaldırın.
- 4 saat dinlendirin ,üzerine çikolata rendeleyip dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
İsterseniz tek porsiyonluk kuplarda da hazırlayabilirsiniz.
Yada kedidili bisküvisiz de yapabilirsiniz.
Çok hafif ve çok güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder