İrmikli Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 125 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 veya 3.5 su bardağı un(kontrollü ekleyin ,yumuşak bir hamur olmalı)
İçi ve üzeri için;
- Tüm fındık ve dövülmüş fındık
İrmikli Şerbetli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu kaynattıktan sonra 1 dilim limonla 25 dk kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına hamur için olan bütün malzemeleri ilave edelim ve yoğuralım.
- Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde olacak şekilde bezlere ayıralım.
- Bezelerden bir tanesini tezgahın üzerine alıp üzerine bastıralım ,ortasına 1 tatlı kaşığı dövülmüş fındık koyup kapatalım ve yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız hamurun üzerine kürdanla yanlarına bastırarak şeritler halinde şekil verelim .
- En üstüne de tüm fındık koyup bastıralım.
- Yağlanmış tepsimize şekil verdiğimiz tatlıları koyalım.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökelim.
(1 gün dinlenirse daha güzel olur).
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder