15 Temmuz 2022 Cuma

İrmikli Şerbetli Tatlı Tarifi

 

İrmikli Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 veya 3.5 su bardağı un(kontrollü ekleyin ,yumuşak bir hamur olmalı)

İçi ve üzeri için;

  • Tüm fındık ve dövülmüş fındık

    İrmikli Şerbetli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu kaynattıktan sonra 1 dilim limonla 25 dk kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına hamur için olan bütün malzemeleri ilave edelim ve yoğuralım.
  • Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde olacak şekilde bezlere ayıralım.
  • Bezelerden bir tanesini tezgahın üzerine alıp üzerine bastıralım ,ortasına 1 tatlı kaşığı dövülmüş fındık koyup kapatalım ve yuvarlayalım.
  • Yuvarladığımız hamurun üzerine kürdanla yanlarına bastırarak şeritler halinde şekil verelim .
  • En üstüne de tüm fındık koyup bastıralım.
  • Yağlanmış tepsimize şekil verdiğimiz tatlıları koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 170°c fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökelim.
  • (1 gün dinlenirse daha güzel olur).
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder