Malzemeler
- Kedidili bisküvi
Muhallebi için;
- 3 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)
- 1 paket vanilya (piştikten sonra eklenecek)
Üzeri için;
- Yeteri miktarda çilek
- Üzeri için sos malzemeleri;
- 2 su bardağı vişne suyu
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp orta ocağa alalım, devamlı karıştırarak pişirelim, kaynamaya başlayınca vanilya ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.(bir pakette iki poşet oluyor ben bir poşet kullandım bir tanesi de fazla geldi).
- Hızlıca kedidili bisküvileri süte batırıp tepsiye dizelim, muhallebiyi üzerine döküp yayalım oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra üzerine istediğimiz miktarda çilekler yerleştirelim.
- Uygun bir tencereye vişne suyu, şeker ve nişastayı koyup karıştıralım orta ocakta kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alıp önce kaşıkla çileklerin üzerine sonrada muhallebinin her yerini kaplayacak şekilde dökelim.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirip istediğimiz gibi süsleyip servise hazırlayalım.🌹 afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder