Çok Pratik Ve Lezzetli Kayısı Reçeli (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo olgunlaşmış taze kayısı
- Yarım kilo toz şeker
- Yarım limonun çeyreği
- 3 adet karanfil tohumu (Reçele koyu renk vermesi için)
- Suda bekletilmiş kabuğu soyulmuş kayısı çekirdeği (İsteğe bağlı)
Çok Pratik Ve Lezzetli Kayısı Reçeli (Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tencereye toz şekerini koyup ocağın üstünde karamel usulü sadece eritelim. Dikkat edelim koyulaşmasın sadece eritilecek ve çekirdekleri çıkarılmış doğranmış taze kayısıları eriyen şekere ilave edelim.
- Kapağını kapatmadan kayısılar yumuşayana kadar pişirelim piştikten sonra karanfili atalım. Ocaktan indirmeye yakın limonun suyunu ekleyelim.
- Ocaktan indirdikten sonra reçel ılımaya bırakıldıktan sonra suda bekletilen kabuğu soyulmuş kayısı çekirdeklerini koyup üzerine tülbentle yada temiz ince bir bezle kapatıp güneş gören bir yere koyup 2 yada 3 gün bekletelim.
- Güneşte bekletilen ve kıvama gelmiş reçelinizi kavanoza doldurup kiler yada buzdolabına kaldırıp afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder