7 Temmuz 2022 Perşembe

Çok Pratik Ve Lezzetli Kayısı Reçeli (Mutlaka Deneyin) Tarifi

 



Çok Pratik Ve Lezzetli Kayısı Reçeli (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo olgunlaşmış taze kayısı
  • Yarım kilo toz şeker
  • Yarım limonun çeyreği
  • 3 adet karanfil tohumu (Reçele koyu renk vermesi için)
  • Suda bekletilmiş kabuğu soyulmuş kayısı çekirdeği (İsteğe bağlı)

    Çok Pratik Ve Lezzetli Kayısı Reçeli (Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir tencereye toz şekerini koyup ocağın üstünde karamel usulü sadece eritelim. Dikkat edelim koyulaşmasın sadece eritilecek ve çekirdekleri çıkarılmış doğranmış taze kayısıları eriyen şekere ilave edelim.
  2. Kapağını kapatmadan kayısılar yumuşayana kadar pişirelim piştikten sonra karanfili atalım. Ocaktan indirmeye yakın limonun suyunu ekleyelim.
  3. Ocaktan indirdikten sonra reçel ılımaya bırakıldıktan sonra suda bekletilen kabuğu soyulmuş kayısı çekirdeklerini koyup üzerine tülbentle yada temiz ince bir bezle kapatıp güneş gören bir yere koyup 2 yada 3 gün bekletelim.
  4. Güneşte bekletilen ve kıvama gelmiş reçelinizi kavanoza doldurup kiler yada buzdolabına kaldırıp afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder