7 Temmuz 2022 Perşembe

Süt Reçelli Berliner Tarifi

 

Süt Reçelli Berliner Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 adet yumurta
  • 220 ml süt (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
  • 1 paket kuru maya
  • 400 gram un (3,5 su bardağı + 1 parmak fazla)
  • 40 gram şeker (5 yemek kaşığı)
  • 40 gram yumuşak tereyağı
  • 1 fiske tuz

Kreması için;

  • 500 ml süt (2,5 su bardağı)
  • 40 gram nişasta (4 yemek kaşığı)
  • 40 gram şeker (4 yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram süt reçeli (1 su bardağı)

Kızartmak için;

  • 500-1000 ml çiçek yağı

Dekor için;

  • Pudra şekeri

    Süt Reçelli Berliner Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kreması için; vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, kaynatın. 1-2 dk pişirdikten sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Direk üzerine strej folyo veya poşetle kapatıp soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra güzelce çırpın daha pürüzsüz olsun isterseniz ince bir süzgeçten geçirin. Süt reçelinide ekleyip, karıştırın ve yuvarlak uçlu bir sıkma poşetine doldurun.
  • Hamur için; sütü hafif ısıtalım. Tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım ve güzelce çırpalım.
  • Tereyağınıda ekleyip 5 dk kadar çırpalım.
  • Hamurdan bir parça elimize alıp beze yapalım ve yavaşça esnetelim. Eğer yırtılmadan hamurun arkasından elinizi görebiliyorsanız hamur tam kıvamına gelmiştir hemen yırtılıyorsa biraz daha çırpalım. Elinizde yoğuracaksanız tezgahı çok hafif unlayıp bir eliniz ile hamuru tutun diğeri ile hamuru yırta yırta yoğurun. Bu şekilde gluten oluşacak ve esnek bir hamur olacak.
  • Hafif yağlı kabın içinde 1 saat mayalandıralım.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp bir parça yağlı kağıdın üzerine koyup 30-40 dk üzerini örtüp mayalandırın.
  • Geniş derin bir tavaya sıvı yağını koyup ısıtın (160-170°) çok kızgın ateşte pişmeyecek çörekler. Yağ ısınırken bezelerin üzerini açın ki kabuklansın.
  • Isınan yağın içine çok fazla koymadan ters çevirerek yani kabuk tutan tarafı yağın içinde olacak şekilde koyun ve kapağını kapatıp 1,5-2 dk kadar iki tarafınıda pişirin ve havlu kağıt üzerine alın.
  • Berlinerler soğuduktan sonra (Ilık) kremadan doldurup pudra şekeri serpin. Dilerseniz benmaride çikolata eritip berlinerlerin üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder