Malzemeler
- 3 tane yufka
Sosu için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su(büyük çay bardağı kullandım)
İçi için;
- İsteğe göre iç malzemesi (Sosis-kaşar kullandım evde ne varsa kullanabiliriz)
Tepsiyi ve böreği yağlamak için:
- Sıvıyağ
Nasıl Yapılır?
- Tavamızı ya da benim kullandığım gibi karnıyarık tenceresini yarım çay bardağı yağla yağlayıp yufkamızın ilk katını serelim.
- Sıvıyağ ve suyu karıştırıp 2-3 yemek kaşığı serpelim. 2. Kat yufkayı serip aynı işlemi yaptıktan sonra iç malzememizi ekleyip 3.
- Kat yufkamızı serelim. Kalan yağlı suyumuzu serpip elimizle biraz bastırarak böreğimizi kalıplaştıralım. Orta ateşli ocağa alıp kontrollü olarak altı kızarana kadar pişirip çevirelim. Yağı kalmamışsa 1-2 yemek kaşığı yağ ile yağsız tarafı yağlayıp kızartalım.
- Sunum tabağımıza çevirip dilimleyerek sıcak servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder