24 Temmuz 2022 Pazar

Çıtır Çıtır Tava Böreği (Su Ve Yağ İle) Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 tane yufka

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su(büyük çay bardağı kullandım)

İçi için;

  • İsteğe göre iç malzemesi (Sosis-kaşar kullandım evde ne varsa kullanabiliriz)

Tepsiyi ve böreği yağlamak için:

  • Sıvıyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Tavamızı ya da benim kullandığım gibi karnıyarık tenceresini yarım çay bardağı yağla yağlayıp yufkamızın ilk katını serelim.
  • Sıvıyağ ve suyu karıştırıp 2-3 yemek kaşığı serpelim. 2. Kat yufkayı serip aynı işlemi yaptıktan sonra iç malzememizi ekleyip 3.
  • Kat yufkamızı serelim. Kalan yağlı suyumuzu serpip elimizle biraz bastırarak böreğimizi kalıplaştıralım. Orta ateşli ocağa alıp kontrollü olarak altı kızarana kadar pişirip çevirelim. Yağı kalmamışsa 1-2 yemek kaşığı yağ ile yağsız tarafı yağlayıp kızartalım.
  • Sunum tabağımıza çevirip dilimleyerek sıcak servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder