13 Temmuz 2022 Çarşamba

Çıtır Çıtır Tereyağlı Sarıyer Böreği (Pratik Ve Çok Lezzetli) Tarifi

 

Çıtır Çıtır Tereyağlı Sarıyer Böreği (Pratik Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 35 adet baklavalık yufka (800 gram paket yeterlidir)

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet kuru soğan
  • 600/700 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber

Aralarına sürmek için;

  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için;

    • Kalan sos

      Çıtır Çıtır Tereyağlı Sarıyer Böreği (Pratik Ve Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

    • İlk olarak soğanları küp küp doğrayalım. Çok küçük olmamasına dikkat edelim.
    • Tavamızı ocağa aldıktan sonra soğanlarımızı ilave edelim.
    • Soğanlar hafif pembeleştikten sonra kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
    • Baharatları ilave ederek 3-4 dakika kavurmaya devam edelim ve ocaktan alalım.
    • İç harcı kesinlikle çok sıcak iken kullanmayalım, mutlaka soğumasını bekleyelim.Bunun için tavadan başka bir kaba alalım.
    • Küçük bir tava veya tencereye tereyağını alarak eritelim ve üzerine süt ve sıvı yağı ilave edelim.
    • Yufkanın 2 tanesini üst üste koyalım ve süt yağ karışımından sürelim.
    • (önemli not : tezgaha koyduğunuz ilk yufkaya sos sürerseniz yufka tezgaha yapışacak ve kopacaktır).
    • 3. Ve 4. Yufkayı da aynı şekilde üst üste dizelim. Son katı yerleştirdikten sonra sos sürmeyelim ve yufkanın uzun kenarına kıyma harcından koyalım ve ince bir çizgi gibi yayalım.
    • Ardından yufkamızı rulo şeklinde sarıyoruz. Rulo haline getirdikten sonra yavaşça “u” şekline getirelim.
    • Tepsinin altına yağlı kağıt koyalım.
    • Diğer yufkalarımızı da 5 kat olacak şekilde hazırlayalım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
    • Kalan sosu dilerseniz hazırladığınız “u” şeklindeki böreklerimizin üzerine sürebilirsiniz.
    • Hazır olan böreklerimizi önceden ısıtılmış 190°c fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
    • Sürenin sonunda pişen böreklerimizi fırından alalım, üzerine elimizi ıslatarak çok hafif su serpelim. Bu şekilde sertliği çok hafif yumuşayacaktır. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder