Çıtır Çıtır Tereyağlı Sarıyer Böreği (Pratik Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 35 adet baklavalık yufka (800 gram paket yeterlidir)
İç harcı için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet kuru soğan
- 600/700 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
Aralarına sürmek için;
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kalan sos
Çıtır Çıtır Tereyağlı Sarıyer Böreği (Pratik Ve Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanları küp küp doğrayalım. Çok küçük olmamasına dikkat edelim.
- Tavamızı ocağa aldıktan sonra soğanlarımızı ilave edelim.
- Soğanlar hafif pembeleştikten sonra kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
- Baharatları ilave ederek 3-4 dakika kavurmaya devam edelim ve ocaktan alalım.
- İç harcı kesinlikle çok sıcak iken kullanmayalım, mutlaka soğumasını bekleyelim.Bunun için tavadan başka bir kaba alalım.
- Küçük bir tava veya tencereye tereyağını alarak eritelim ve üzerine süt ve sıvı yağı ilave edelim.
- Yufkanın 2 tanesini üst üste koyalım ve süt yağ karışımından sürelim.
- (önemli not : tezgaha koyduğunuz ilk yufkaya sos sürerseniz yufka tezgaha yapışacak ve kopacaktır).
- 3. Ve 4. Yufkayı da aynı şekilde üst üste dizelim. Son katı yerleştirdikten sonra sos sürmeyelim ve yufkanın uzun kenarına kıyma harcından koyalım ve ince bir çizgi gibi yayalım.
- Ardından yufkamızı rulo şeklinde sarıyoruz. Rulo haline getirdikten sonra yavaşça “u” şekline getirelim.
- Tepsinin altına yağlı kağıt koyalım.
- Diğer yufkalarımızı da 5 kat olacak şekilde hazırlayalım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
- Kalan sosu dilerseniz hazırladığınız “u” şeklindeki böreklerimizin üzerine sürebilirsiniz.
- Hazır olan böreklerimizi önceden ısıtılmış 190°c fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen böreklerimizi fırından alalım, üzerine elimizi ıslatarak çok hafif su serpelim. Bu şekilde sertliği çok hafif yumuşayacaktır. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!.
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder