6 Temmuz 2022 Çarşamba

Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi

 

Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta (1 isinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 3,5 – 4 su bardağı un

İçi için;

  • 150 gram beyaz peynir ya da bir kase böreklik lor

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu,susam (isteğe bağlı)

    Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pastane usulü dereotlu peynirli poğaçanın hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, yoğurt, sirke, sıvı yağ, kabartma tozu, şeker, tuz ve unun bir kısmını alarak hamuru yoğuralım. Yavaş yavaş unu ilave edelim.
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyelim ve hamuru son kez toparlayalım.
  • İç harcı için beyaz peyniri ya da loru çatalla ezelim.
  • Hamurdan bir parça kopartalım ve elimizde yuvarlayalım.
  • Ardından tezgaha alarak daire şeklinde açalım ve orta kısmına iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını katlayalım.
  • Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Dilerseniz yuvarlak ya da farklı şekil vererek poğaçalarınızı şekillendirebilirsiniz. Bu ölçülerle 24 adet poğaça elde ettim.
  • Şekillendirdiğimiz poğaçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  • Ayırdığımız yumurta sarısına sıvı yağ ekleyerek karıştırdıktan sonra fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürelim.
  • Son olarak isteğe bağlı susam ve çörek otu serpelim.
  • Daha sonra önceden ısıttığımız 170°c alt üst fansız fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder