2 Temmuz 2022 Cumartesi

Derin Dondurucu İçin İçli Köfte Tarifi

 

Derin Dondurucu İçin İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Hamuru için;
  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 su bardağı sıcak su (Yoğururken su bulunduralım sert olursa birazcık ilave edelim)

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz içi

    Derin Dondurucu İçin İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım biz dış harcını hazır edene kadar soğusun.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp yağlarla birlikte tavaya alalım kavurup kıymayı ilave ederek kıymayı rengi değişene kadar kavuralım, tuzunu, salçaları ve baharatları ekleyip, 1-2 dakika kavurup ocaktan alalım. Soğuyunca ceviz içini ekleyerek karıştıralım iç harcımız hazır dursun.
  • Köftelik bulguru ve irmiği sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatalım bulgur suyu çeksin yumuşasın.
  • Un, yumurta, salçalar, tuz ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuralım, yanımızda su bulunduralım katı olursa birazcık ekleyip karıştıralım hamuru yarım saat dinlendirelim daha güzel kıvam alır.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  • İçlerini işaret parmağı ile oyarak inceltelim içine kıymalı harçtan koyarak iki avuç içimizde elimizi suya batırıp, oval şekilde yuvarlayarak içli köftemizi yapalım ve tepsiye dizerek derin dondurucuya koyalım.
  • Köfteler iyice donunca saklama kabına veya buzluk poşetine yerleştirerek tekrar derin dondurucuya koyalım, uzun bir süre muhafaza edebilir.
  • Yiyeceğimiz zaman buzunu çözdürmeden haşlama veya bol yağda kızartarak yanında limon dilimleri ile servis edebiliriz. Afiyet olsun:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder