2 Temmuz 2022 Cumartesi

Kuru Yufka Ekmek Tarifi

 

Kuru Yufka Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 3 tatlı kaşığı tuz

    Kuru Yufka Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sert bir hamur yoğuruyoruz. Evde tavada pişireceğimiz için ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
  • Tezgahımızın üzerine un alıp, ilk ekmeğimizi açmaya başlayalım. Azar azar un ilave ederek ince bir şekilde acıyorum. Açtığım ekmeği teflon tavada pişireceğim sizde evinizde tava ile bu kuru yufkayı yapabilirsiniz.
  • Ekmeğimizi sıcak tavaya alıp, çevire çevire tavanın üzerinde kurutuyoruz. Açtığımız tüm yufkaları aynı şekilde pişiriyoruz.
  • Ocağınızın altı yüksek ayarda açık.
  • Kuruyan yufkalarımızı üst üste koyup, üzerini bir bez ile kapatıp kuru ve serin yerde saklayın.
  • Kullanmaya karar verdiğinizde azar azar ıslatarak yemekleriniz yanında kullanabilirsiniz.
  • Bu yufka ile börekte yapabilirsiniz dürümlerinizde kahvaltılık içli köfte sarma fasulye diblemesi yanında kullanabilirsiniz.
  • İlerleyen günlerde kuru yufka ile neler yaptığımı, tariflerini sizler için paylaşıyor olacağım.
  • Not yufka ekmeğimizi kuru ve serin yerde muhafaza ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder