Kuru Yufka Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 10 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 3 tatlı kaşığı tuz
Kuru Yufka Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sert bir hamur yoğuruyoruz. Evde tavada pişireceğimiz için ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Tezgahımızın üzerine un alıp, ilk ekmeğimizi açmaya başlayalım. Azar azar un ilave ederek ince bir şekilde acıyorum. Açtığım ekmeği teflon tavada pişireceğim sizde evinizde tava ile bu kuru yufkayı yapabilirsiniz.
- Ekmeğimizi sıcak tavaya alıp, çevire çevire tavanın üzerinde kurutuyoruz. Açtığımız tüm yufkaları aynı şekilde pişiriyoruz.
- Ocağınızın altı yüksek ayarda açık.
- Kuruyan yufkalarımızı üst üste koyup, üzerini bir bez ile kapatıp kuru ve serin yerde saklayın.
- Kullanmaya karar verdiğinizde azar azar ıslatarak yemekleriniz yanında kullanabilirsiniz.
- Bu yufka ile börekte yapabilirsiniz dürümlerinizde kahvaltılık içli köfte sarma fasulye diblemesi yanında kullanabilirsiniz.
- İlerleyen günlerde kuru yufka ile neler yaptığımı, tariflerini sizler için paylaşıyor olacağım.
- Not yufka ekmeğimizi kuru ve serin yerde muhafaza ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder