El Açması Sanılan Sodalı Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 çay bardağı soda
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
- Beyaz peynir
- Kıyılmış maydanoz
El Açması Sanılan Sodalı Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosu için soda ve sıvağı derince kaba alarak çırpalım.
- İlk yufkamızı sererek bol sosunu sürerek d şeklinde katlayalım.
- 8 eşit parçaya bölerek geniş olan tarafa peynirli harcımızı koyarak yanları içe katlayarak saralım.
- Diğer yufka içinde aynı işlemi uygulayalım.
- Kalan sosumuza batırarak tepsiye dizerek 200 derece kızarana dek pişirelim.
- Dilerseniz buzluk poşetine aralıklı olarak sosa batırmadan koyabilir daha sonra kullanınca aynı şekilde sos yaparak kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder