Köz Patlıcan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane orta boy patlıcan
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2 diş sarımsak
- Yeterince sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı toz biber
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları közleyip kabuklarını soyup ince ince doğrayalım.
- Tenceremize tereyağı sıvı yağ alıp üzerine kurusoğan ve sarımsağı koyup kavuralım.
- Unu da koyup kokusu çıkasıya kadar kavuralım.
- Patlıcanlarımızı da koyup biraz daha kavurup tuzunu da atalım. Sütümüzü koyalım. Kıvamını kendi damak zevkinize göre sıcak şu ile ayarlayalım.
- Üzerine tereyağ ve kırmızı biberi kavurup servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder