Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ veya margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4,5 su bardağı un ölçülü kullanalım unu
- 3 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı fındık veya ceviz
Üzerine;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. Tereyağını en az iki saat önceden dolaptan çıkaralım yumuşak olması hamurun daha güzel kıvam almasını sağlar.
- Elmalarımızı soyup, rendeleyelim. Üzerine şeker ekleyip, 15 dakika rengi hafif koyulaşıncaya kadar pişirelim. Üzerine tarçın, fındık ekleyip, ocaktan alalım.
- Ceviz büyüklüğünde hamur alıp, elimizle şekil verelim. Ortasına iç harcımızı koyup, kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder