24 Temmuz 2022 Pazar

En Lezzetli Taş Kadayıf Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığının ucu ile tuz

İçi için;

  • İri doğranmış ceviz
  • Tarçın

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Antep fıstığı
  • Fındık

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım. Şeker eriyene kadar karıştırıp ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım. Yaklaşık 10 dakika kadar kaynayan şerbete çeyrek limonun suyunu ilave edelim ve 4-5 dakika kadar daha kaynatalım. Ardından şerbeti soğuması için bekletelim.
  • Sonra tatlımızın hamuru için, süt, su, kuru maya, şeker, tuz ve unu uygun bir kaba alalım. Hiç topak kalmayıncaya kadar güzelce karıştıralım.
  • Harcımızın mayalanması için üzerini streç filmle veya temiz bir bezle kapatalım ve 10 dakika bekletelim. Daha sonra iyice ısıttığımız tavaya hamurdan bir kepçe dökelim.
  • Hamurun sadece alt kısmını pişirelim, üstü göz göz olup altı da kızarınca tavadan alalım (Ocağı orta ateşte tutalım eğer altı çok yada az kızarırsa ona göre ocağın altını kısıp veya arttıralım)
  • Pişen hamurlarımızı temiz bir beze alalım ve tüm hamurumuzu bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
  • Cevizli karışımımızı hamurların pişmeyen orta kısmına bolca yerleştirelim. Ardından hamurumuzu güzelce kapatalım. Kenarlara iyice bastıralım ki açılmasınlar.
  • Tüm hamurlara aynı şekilde, bolca iç harç yerleştirip güzelce kapatalım. Tavamızı ocağa alalım ve yağı tavaya alalım. Yağ tamamen kızınca kadayıfları içine alalım.
  • Kadayıfları önlü arkalı güzelce kızartalım. Kadayıflarımızı dışı iyice koyulaşana kadar, arkalı önlü kızartalım. Soğuk şerbetimizi uygun bir borcama dökelim.
  • Şerbetimizin soğuk, tatlımızın sıcak olması gerekiyor. Kızaran tatlılarımızı direkt soğuk şerbetin içerisine aktaralım. Birkaç dakika şerbetin içinde beklettikten sonra servis tabağına alalım.
  • Tüm kadayıfları kızartıp şerbetledikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Bu tariften 14 adet taş kadayıf çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder