19 Temmuz 2022 Salı

Erik Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1-2 kilo erik
  • 6-7 adet acı sivri biber
  • 12-14 diş sarımsak
  • 1-2 tane defne yaprağı (Vişne yaprağıda olabilir)
  • Her kavanoza 1yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Tuz
  • Kaynayan su
  • Bir kaç cam kavanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Cam kavanoza bir iki diş sarımsak, bir iki tane defne yaprağı (Benim defne yaprağım bitiği için vişne🍒yaprağı kullandım) ve bir tane acı sivri biber koyun sonra içine erik🥭🥭🥭meyvesini doldurun.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin (Tuz miktarı kavanozun ölçüsüne göre değişir) ve kaynayan suyu üzerine dökün ve 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave edip, kavanozun ağzını kapatın.
  • Sonra kavanozu ağzı aşağı koyun ve soğuduktan sonra kış için saklayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder