Erik Turşusu Tarifi
Malzemeler
- 1-2 kilo erik
- 6-7 adet acı sivri biber
- 12-14 diş sarımsak
- 1-2 tane defne yaprağı (Vişne yaprağıda olabilir)
- Her kavanoza 1yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Tuz
- Kaynayan su
- Bir kaç cam kavanoz
Nasıl Yapılır?
- Cam kavanoza bir iki diş sarımsak, bir iki tane defne yaprağı (Benim defne yaprağım bitiği için vişne🍒yaprağı kullandım) ve bir tane acı sivri biber koyun sonra içine erik🥭🥭🥭meyvesini doldurun.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin (Tuz miktarı kavanozun ölçüsüne göre değişir) ve kaynayan suyu üzerine dökün ve 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave edip, kavanozun ağzını kapatın.
- Sonra kavanozu ağzı aşağı koyun ve soğuduktan sonra kış için saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder