7 Temmuz 2022 Perşembe

Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı domates sosu veya 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber, tuz

    Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı etleri tencerede kavurup üzerine sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Zeytinyağı ve tereyağını ayrı bir tencerede ısıtıp üzerine yemeklik doğradığımız kapya biberleri ekleyip kavuruyoruz.
  • Biberler kavrulunca salçayı ekleyip birkaç tur çeviriyoruz ve domates sosunu ekleyip birkaç dakika pişiriyoruz.
  • Şehriye ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Pişen eti ve sıcak suyu da tencereye koyarak karıştırıyoruz. Altını kısıp suyu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra 10 dk kadar dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder