7 Temmuz 2022 Perşembe

Elmalı Güllü Tart Tarifi

 

Elmalı Güllü Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 1 adet yumurta

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 6 tane kırmızı elma
  • 2,5 su bardağı su (500 ml)
  • Yarım çay bardağı toz şeker

    Elmalı Güllü Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için rondoya soğuk tereyağı, şeker, un ve limon suyunu ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar rondoyu çalıştıralım.
  • Ardından karışımı uygun bir karıştırma yoğurma kabına alalım ve yumurtayı ekleyerek güzelce yoğuralım.
  • Ardından streç filmden bir parça alalım ve hamuru üzerine koyarak saralım. Bu şekilde buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirelim.
  • Elmalarımızın çekirdeklerini çıkartalım ve ince olacak şekilde dilimleyelim.
  • Elmaların kararmaması için limonlu suda bekletelim.
  • Uygun bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatalım.
  • Daha sonra elmalarımızı suyun içerisine alalım ve yumuşayıp kıvrılacak kıvama gelene kadar haşlayalım.
  • Kevgir yardımı ile elmalarımızı süzerek bir tabağa alalım.
  • Pişirme kağıdından bir parça alalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Ardından elma dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde sıralayalım.
  • Hepsini sıraladıktan sonra elmaların kararmamaları için üzerine streç film kapatalım ve bir kenarda bekletelim.
  • Kreması için süt, un ve toz şekeri tencereye alarak karıştıralım. Sonrasında ocağı açalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Göz göz olan kremaya vanilya ekleyerek son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Pişirme kağıdından bir parça alarak makas yardımıyla uzun şeritler keselim.
  • Dinlenen hamuru önce birkaç parçaya bölerek elimizle toparlayalım.
  • Daha sonra tezgaha un serperek açmaya başlayalım. Hamuru ince bir şekilde açtıktan sonra bir kase yardımıyla daireler şeklinde keselim.
  • Muffin kalıbına önce pişirme kağıdından hazırladığımız şeridi daha sonra da hamuru yerleştirerek düzeltelim.
  • Hamur bitinceye kadar aynı yöntemle şekillendirip muffin kalıbına yerleştirmeye devam edelim.
  • Tartların kabarmamaları için tabanlarına çatalla delikler açalım.
  • Daha sonra hazırladığımız kremayı bir kaşık yardımıyla tartların içerisine paylaştıralım.
  • Son olarak fırın tepsisine sıralayarak beklettiğiniz elmaları rulo şeklinde saralım.
  • Hazırladığımız gülü tartların üzerine yerleştirerek hafifçe bastıralım.
  • Tartlarımızı önceden 180 derece ısıttığımız alt-üst fansız ayardaki fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • İlk sıcağı çıkan elmalı gül tartların üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder