Malzemeler
- 8 adet girit kabağı
- 300 gr kıyma
- 400 gr pirinç
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar
Pişirmek için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları yemeklik doğruyoruz. Domatesi küçük küpler halinde doğruyoruz. Maydanozları ince ince kıyıyoruz ve pirinçleri duru su akana kadar tıkıyoruz.
- Daha sonra tüm malzemeleri birleştirip, güzelce harmanlıyoruz. İçlerini oyduğumuz kabakları tam dolu olmayacak şekilde doldurup tencereye diziyoruz.
- Kabakların saplarını süsleme amacıyla kullanmak için şapka şeklinde kesip kenara alıyoruz. Tenceremize su, salça, yağ ve tuz karışımını ekleyip ocağın en küçük gözünde altı kısıkta 40dk pişiriyoruz.
- Pirinçleri ve kullandığınız tencereye göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir. Pirinçleri kontrol edip pişip pişmediğine göre süreyi uzatabilir veya kısaltabilirsiniz. Nefis bir ev yoğurduyla birlikte afiyetle yemeye hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder