9 Temmuz 2022 Cumartesi

Ev Yapımı Tavuk Dürüm Tarifi

 

Ev Yapımı Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr.tavuk göğüs
  • 2 adet soğan
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biberiye

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar su

Dürüm için;

  • 4 adet soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 3 adet domates
  • 5-6 yaprak marul

    Ev Yapımı Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etlerimizi kuşbaşı doğrayalım.
  • Uygun bir tencerede etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra sıvı yağ ve julyen doğranmış soğanları ekliyoruz ve biberleri ince ince doğrayıp ekleyelim.
  • Biberler yumuşayana kadar soteleyelim.
  • Sotelenen etimize salçaları ve baharatlarımızı ekleyelim bir süre daha soteledikten sonra ocaktan alalım.
  • Hamuru için unumuzun ortasını havuz yapıp diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp beze yapalım.
  • Bezeleri merdane yardımıyla küçük küçük lavaşlar yapalım ve güzelce pişirelim.
  • Dürüm için soğanları yarım halka şeklinde ince ince doğrayalım zeytinyağını sumağı ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
  • Domatesleri yarım ay şeklinde dilimleyip hazırlayalım.
  • Marullarımızıda yıkayıp süzgeçe koyalım.
  • Lavaşımıza önce sotelenmiş tavuk göğsünü daha sonra sonra biraz soğan, 3-4 dilim domates 2 veya 3 parça marul ekleyip dürüm yapalım.
  • Ortadan ikiye böldüğümüz dürümümüzü servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder