9 Temmuz 2022 Cumartesi

Madımak Yemeği (Sivas) Tarifi

 



Madımak Yemeği (Sivas) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg madımak
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 50 gram pastırma
  • 5 su bardağı + 2 su bardağı sıcak su

    Madımak Yemeği (Sivas) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Madımağın köklerini, sararmış yapraklarını ve içerisinden çıkan farklı otları güzelce ayıklayalım.
  • Temizlediğimiz madımakları 3-4 defa bol suyla yıkadıktan sonra suyunu süzelim.
  • Daha sonra tutam tutam alarak ince ince kıyalım.
  • Doğrama işlemi bittikten sonra soğan ve sarımsağı doğrayalım.
  • Ardından pastırmayı da çok büyük olmayacak şekilde keselim.
  • Tencereye sıvı yağ alalım. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kavrulan soğana pastırmayı da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra domates salçası,  tuz, pul biber ve  karabiberi ilave ederek salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  • Doğradığımız madımakları da ilave edelim ve madımakların rengi dönünceye kadar kısık ateşte 10 dakika kavuralım.
  • Yeterince kavrulduktan sonra madımağa  yıkanmış bulguru ekleyerek 1-2 tur karıştıralım.
  • Son olarak yemeğimize  sıcak su ilave ederek karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte bulgurlar ve madımaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yemeğimiz piştikçe koyulaşacaktır. Bu yüzden ara ara karıştırarak kontrol edelim. Eğer gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Ben sonradan yaklaşık 2 su bardağı daha sıcak su ekledim.
  • Ocağı kapattıktan sonra yemeğimizi yaklaşık 10 dakika dinlendirelim. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder