Fırında Misket Köfteli Türlü Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 700 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük çay bardağı galeta unu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sebzeleri için;
- 4 adet patates
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 10-15 adet çeri domates
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Fırında Misket Köfteli Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce köftemizi hazırlayalım kıymayı bir kaba alalım.
- Üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsak sıvı yağ galeta unu ve baharatları ekleyip yoğuralım.
- Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar yoğurup streçleyelim, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
- O sırada sebzeleri doğrayıp kızartalım.
- Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayalım ,tuzlu suda 15 -20 dakika bekletip süzelim.
- Patates ve kabakları da aynı şekilde küp küp doğrayalım.
- Sıvı yağını tavaya alıp kızdıralım, sırasıyla patates patlıcan ve kabağı kızartalım.
- Havlu kağıt serili tepsiye alalım.
- En son köftemizi misket şeklinde biraz büyük olacak şekilde elimizi hafif suyla ıslatarak yuvarlayalım.
- Kızgın yağda hafif kızartalım, kenara alalım yeşil ve kırmızı biberi de sebzelerin boyutunda doğrayalım.
- Hepsini tepsimize alalım karıştıralım, tepsiye yayalım.
- Üzerine çeri domates koyalım, en son salçayı suda eritelim içine baharatları atıp karıştıralım, yemeğimizin üzerine dökelim.
- Üzerine yağlı kağıt örtüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20 dakika pişirelim.
- Sonra yağlı kağıdı alalım, üzeri hafif kızarana kadar 10-15 dakika daha pişirelim.
Deneyecek Olanlara Şimdiden Kolay Gelsin Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder