Malzemeler
- 1 somun bayat ekmek
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet soğan rendesi
- Maydanoz
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber
- Köftebaharatı
- Pulbibee, tozbiber (1 er çay kaşığı)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Bayat ekmekleri kabuğu ile doğrayıp soğuk su ile ıslatalım.
- Avucumuzun içinde iyice sıkalım.
- Soğanı rendeleyip aynı şekilde suyunu sıkalım.
- Köfte için diğer malzemeleri ekleyip, karışmasını sağlayalım.
- Pütür kalmayana kadar yoğuralım.
- Vaktiniz varsa bir süre dinlendirip şekil verelim. Elinize yapışırsa, elinizi yağlı su ile ıslayabilirsiniz.
- Tavada ki sıcak yağda kızartıp servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder