Malzemeler
- 6 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 su bardağı un
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Fırında patates mücveri için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyarak bir kenara alalım.
- Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
- Ardından karıştırma kabına yumurta ve sıvı yağı alarak çırpalım.
- Üzerine un, kabartma tozu, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Doğradığımız soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
- Son olarak rendelediğimiz patateslerin suyunu sıkalım ve karışımımıza ekleyerek güzelce karıştıralım. Bu aşamada patateslerin suyunu mutlaka sıkmalısınız. Aksi halde harcın içerisinde sulanacak ve kıvamını bozacaktır.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim ve hazırladığımız harcı boşaltarak eşit bir şekilde yayalım.
- Her yerini güzelce düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 1 saat pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen ve ilk sıcağı çıkan fırında patates mücveri dilimleyelim ve yanında çırpılmış yoğurtla servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder