21 Temmuz 2022 Perşembe

Fırında Patates Mücver Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 su bardağı un
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Fırında patates mücveri için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyarak bir kenara alalım.
  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
  • Ardından karıştırma kabına yumurta ve sıvı yağı alarak çırpalım.
  • Üzerine un, kabartma tozu, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Doğradığımız soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
  • Son olarak rendelediğimiz patateslerin suyunu sıkalım ve karışımımıza ekleyerek güzelce karıştıralım. Bu aşamada patateslerin suyunu mutlaka sıkmalısınız. Aksi halde harcın içerisinde sulanacak ve kıvamını bozacaktır.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim ve hazırladığımız harcı boşaltarak eşit bir şekilde yayalım.
  • Her yerini güzelce düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 1 saat pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve ilk sıcağı çıkan fırında patates mücveri dilimleyelim ve yanında çırpılmış yoğurtla servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder