Malzemeler
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3,5 su bardağı un
Nasıl Yapılır?
- Şekilli kurabiyelerin hamuru için oda sıcaklığında tereyağı, yumurta sarısı, sıvı yağ, kabartma tozu, pudra şekeri, unun bir kısmını ve tarçını uygun bir kaba alarak yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru toparlayalım.
- Hamurumuzun yaklaşık yarısını tezgaha alalım. Biraz un serperek merdane yardımıyla açalım.
- İstediğimiz inceliğe geldikten sonra kurabiye kalıplarını kullanarak hamurumuzu keselim. Bu aşamada farklı farklı kalıpta kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Eğer kalıp kullanmak istemezseniz bardakla da hamurunuzu kesebilirsiniz.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine şekillendirdiğimiz kurabiyeleri aralıklı olarak dizelim. Kalan hamurumuza da sırasıyla aynı işlemleri uygulayalım. Bu ölçülerle hazırladığım kurabiye hamurundan 2 tepsi yaklaşık 45-50 tane kurabiye hazırladım.
- Kurabiyeleri önceden 180°C ısıttığımız fırında 12 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kurabiyeleri fırından alarak soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kurabiyeleri dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Ben kalp şeklindeki kurabiyenin yarısını eritilmiş sütü çikolataya batırdım. Üzerine fındık veya toz antep fıstığı serpiştirdim. Çiçek şeklindeki kurabiyelerin de yine orta kısmını eritilmiş çikolata ile kapladım ve toz fıstık veya fındık serptim. Siz istediğiniz şekilde süsleyebilir dilerseniz kalıplı kurabiyelerinizi sade olarak da servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder