12 Temmuz 2022 Salı

Fırında Pratik Tavuklu Bamya (Bamyayı Sevdiren Yemek) Tarifi

 

Malzemeler

  • 700 gram kemiksiz tavuk eti (hindi eti de olur)
  • 450 gram dondurulmuş bamya
  • 4 adet domates
  • 1 baş sarımsak ( 10-15 diş)
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp doğrayın.
  • Sarımsakları iri doğrayın.
  • Bir fırın kabına tavuk etini, bamyayı, domatesi, sarımsağı, zeytinyağını, baharatları alın ve güzelce karıştırın.
  • Sos için: küçük bir tencerede tereyağını ısıtın, domates salçası ve biber salçasını ekleyerek güzelce kızartın.
  • Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve 5 dk. Kaynattıktan sonra hazırladığınız tavuklu karışımın üzerine dökün.
  • Yemeği, 225° de, fırının orta rafında 40 dakika pişirin, sonra fırının en alt rafına alarak 10 dakika daha pişirin.
  • Pilav veya patates püresi ile servis yapın.
  • Afiyet olsun. 😊.

    Not:📌kullandığım fırın kabı 27×27 ebatında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder