Malzemeler
- 700 gram kemiksiz tavuk eti (hindi eti de olur)
- 450 gram dondurulmuş bamya
- 4 adet domates
- 1 baş sarımsak ( 10-15 diş)
- 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp doğrayın.
- Sarımsakları iri doğrayın.
- Bir fırın kabına tavuk etini, bamyayı, domatesi, sarımsağı, zeytinyağını, baharatları alın ve güzelce karıştırın.
- Sos için: küçük bir tencerede tereyağını ısıtın, domates salçası ve biber salçasını ekleyerek güzelce kızartın.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve 5 dk. Kaynattıktan sonra hazırladığınız tavuklu karışımın üzerine dökün.
- Yemeği, 225° de, fırının orta rafında 40 dakika pişirin, sonra fırının en alt rafına alarak 10 dakika daha pişirin.
- Pilav veya patates püresi ile servis yapın.
Afiyet olsun. 😊.
Not:📌kullandığım fırın kabı 27×27 ebatında.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder