Gerçek Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gr dana kuşbaşı
- 150 gr iç yağ
- 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
Gerçek Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak dana etini tencereme koyuyorum altı orta ateşte pişiriyorum hiç bir yağ eklemeden suyunu vermesini bekliyorum.
- 1 saat boyunca altı orta ateşte veya kısık ateşte pişmesini sağlıyorum.
- Ara ara karıştırma işlemini kesinlikle ihmal etmiyorum ama aşırıya kaçacak şekilde pişerken çok kapağını açmamaya özen gösterin.
- Pişmeye yakın tuzunu ekliyorum ve iç yağını eritip etin üzerine döküyorum.
- Eğer ki hemen tüketmek istiyorsanız da benim gibi pilav ile servis yapabilirsiniz🤌.
Kavurmayı isterseniz kavonozlarla sıkı bir şekilde koyup ağız kısmını kapata bilirsiniz bu şekilde vakumlanıp uzun bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder