10 Temmuz 2022 Pazar

Gerçek Kavurma Tarifi

 

Gerçek Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr dana kuşbaşı
  • 150 gr iç yağ
  • 1 ,5 tatlı kaşığı tuz

    Gerçek Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak dana etini tencereme koyuyorum altı orta ateşte pişiriyorum hiç bir yağ eklemeden suyunu vermesini bekliyorum.
  • 1 saat boyunca altı orta ateşte veya kısık ateşte pişmesini sağlıyorum.
  • Ara ara karıştırma işlemini kesinlikle ihmal etmiyorum ama aşırıya kaçacak şekilde pişerken çok kapağını açmamaya özen gösterin.
  • Pişmeye yakın tuzunu ekliyorum ve iç yağını eritip etin üzerine döküyorum.
  • Eğer ki hemen tüketmek istiyorsanız da benim gibi pilav ile servis yapabilirsiniz🤌.
  • Kavurmayı isterseniz kavonozlarla sıkı bir şekilde koyup ağız kısmını kapata bilirsiniz bu şekilde vakumlanıp uzun bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder