11 Temmuz 2022 Pazartesi

Peynirli Börek Tarifi

 

Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 6 su bardağı un (ununu kontrollü olarak ekleyin kalitesine göre değişiklik gösterebilir)
  • İçi için ;

    • 500 gr peynir
    • Yarım demet maydanoz

    Ara katları için ;

    • 125 gr tereyağ veya margarin
    • Çeyrek su bardağı sıvı yağ

    Üzeri için;

    • 1 tane yumurta
    • Susam ,çörek otu

      Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle uygun bir kapta su ,süt, şeker ,mayayı koyup karıştırın .
    • Yumurta, sıvı yağ ,tuzunu ilave karıştırıp ,ununu azar azar ilave karıştırıp yoğuru.
    • Yumuşak bir hamur elde edin.
    • Yarım saat mayalanmaya bırakın .
    • Peynirini çatal yardımıyla ezerek ,maydanoz doğrayıp karıştırın ,kenara bırakın.
    • Katı yağını eritip sıvı yağla karıştırın .
    • Mayalanan hamuru havasını alıp on eşit parçaya bölün .
    • Yuvarlak bezeler yapıp tepsiye dizin .
    • Üzerine mutfak havlusu örtün .
    • İlk bezeden başlayarak 50 cm boyunda açın ,bir fırça yardımıyla yufkanın üzerini yağ sürüp kenarından ortaya doğru katlayın.
    • Aynı işlemi diğer katlarada yapıp kare şeklini verin.
    • Üst kata sürmeyin, üzerine temiz bir bez örtüp bütün bezeler bitinceye kadar aynı işlemi yapıp ilk yaptığınızdan başlayarak görseldeki gibi açın.
    • İç malzemesini koyup rulo şeklinde sarın .
    • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
    • Yumurtayı çırpın, üzerine sürün, susam, çörek otu serperek önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin, kızarana kadar pişirin ,yapanlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder