Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 6 su bardağı un (ununu kontrollü olarak ekleyin kalitesine göre değişiklik gösterebilir)
- 500 gr peynir
- Yarım demet maydanoz
- 125 gr tereyağ veya margarin
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- Susam ,çörek otu
Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kapta su ,süt, şeker ,mayayı koyup karıştırın .
- Yumurta, sıvı yağ ,tuzunu ilave karıştırıp ,ununu azar azar ilave karıştırıp yoğuru.
- Yumuşak bir hamur elde edin.
- Yarım saat mayalanmaya bırakın .
- Peynirini çatal yardımıyla ezerek ,maydanoz doğrayıp karıştırın ,kenara bırakın.
- Katı yağını eritip sıvı yağla karıştırın .
- Mayalanan hamuru havasını alıp on eşit parçaya bölün .
- Yuvarlak bezeler yapıp tepsiye dizin .
- Üzerine mutfak havlusu örtün .
- İlk bezeden başlayarak 50 cm boyunda açın ,bir fırça yardımıyla yufkanın üzerini yağ sürüp kenarından ortaya doğru katlayın.
- Aynı işlemi diğer katlarada yapıp kare şeklini verin.
- Üst kata sürmeyin, üzerine temiz bir bez örtüp bütün bezeler bitinceye kadar aynı işlemi yapıp ilk yaptığınızdan başlayarak görseldeki gibi açın.
- İç malzemesini koyup rulo şeklinde sarın .
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Yumurtayı çırpın, üzerine sürün, susam, çörek otu serperek önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin, kızarana kadar pişirin ,yapanlara şimdiden afiyet olsun
İçi için ;
Ara katları için ;
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder