15 Temmuz 2022 Cuma

Günlerce Bayatlamayan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tarifi

 

Günlerce Bayatlamayan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

İç harcı için;

  • 4 adet iri boy elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Dilerseniz ceviz

    Günlerce Bayatlamayan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır

  • Öncelikle iç harcınızı hazırlayın. Rendelenmiş elma, toz şekeri yapılmaz bir tavaya alın, suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun. (tamamen suyunu çekip kıvam alsın,sulu kalırsa hamuru yumuşatır)
  • Kavurduktan sonra tarçın ve cevizi ekleyip soğuması için kenara alın.
  • Hamur için derin bir kabın içerisine un hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştırın, unu yavaş yavaş ilave edip yoğurma ya başlayın.
  • Yumuşak bir hamur elde edin.
  • Portakal büyüklüğünde bir parça koparıp streç ile sarıp dondurucuya kaldırın.
  • Kalan hamurunuzu yuvarlak borcama alın ve elinizle her yerine eşit gelecek şekilde yaydırın.
  • Üzerine soğuyan elmalı harcınızı dökün ve yaydırın.
  • Ardından donmuş olan hamurunuzu harcın her yerine gelecek şekilde rende ile rendeleyin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder