Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yoğurt ve tuzu ekleyip tuz eriyinceye kadar biraz karıştıralım. Ardından öncelikle 1 bardak un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Geriye kalan unu yavaş yavaş ekleyip elimizle yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamda hafiften ele yapışır kıvamda olsun ama öyle çok yapış yapış olmasın tabiki.
- 3 -4 dakika yoğurduğumuz hamuru hiç beklemeden tezgah üzerine alıp 8 eşit parçaya bölelim.
- Herbir parçayı elimizde yuvarlayıp beze yapalım. Hamuru açacağımız zemini biraz unlayıp 1 adet bezeyi alalım. Üzerine un serpip merdane ile tatlı tabağı büyüklükte açalım.
- Üzerindeki fazla unu silkeleyelim çünkü un pişerken yanıp kötü bir görüntü ve duman çıkarıyor.
- Açtığımız hamuru bir bez üzerine bırakıp üzerinin kurumaması için örtelim ve geriye kalan bütün bezeleri bu şekilde açalım.
- Açma işlemi bitince orta ateşte yağsız kızdırılmış tavaya 1 adet açtığımız hamuru bırakalım üzerinde minik baloncuklar oluşmaya başlayınca yaklaşık 20 saniye sonra diğer yüzünü çevirelim ve kabarmasını bekleyelim.
- 20 saniye aralıklarla kabarıncaya kadar ara ara çevirebilirsiniz her bir lavaş yaklaşık 2 dakika da pişiyor.
- Pişen lavaşın üzerine temiz bez örtelim ve geriye kalan bütün bezeleri bu şekilde pişirelim lavaşları ister dürüm ister kahvaltıda istediğiniz alanda kullanabilirsiniz afiyet olsun hoşçakalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder