7 Temmuz 2022 Perşembe

Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket kuru instant maya ikisi 10 gr
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 5 dolu yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 3 ,5 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar ceviz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı

    Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un hariç malzemeleri karıştırma kabına alın karıştın yavaş yavaş un ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
  • 2 dk güzel yoğurun.
  • Hamuru 1 saat bekletin kabarsın.
  • İç harcı için şekeri haşhaşı, yağı bir kapta karıştırın.
  • Kabaran hamuru biraz yoğurun havası çıksın.
  • 5 e bölün.
  • Tek tek elinizle tabak büyüklüğünde açın.
  • 4 tanesinin üstüne haşhaşı ve cevizden koyun.
  • Üstüne dizin.
  • En üste gelen kısım üzerine birsey sürmediğiniz olan hamur en üste gelecek elinizle büyütün yırtılsın korkmayın.
  • Büyüttüklerini sonra şerit halinde kesin tek tek döndürerek kıvırın tepsiye dizin.
  • Üzerine bir yumurta sarısını çırpın sürün.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirin 🌞afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder