7 Temmuz 2022 Perşembe

Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (4-5 bardak kadar )

Hamuru yağlamak için;

  • Sıvı yağ

Üzerine sürülecek;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

İçine konulacak ;

  • Kaşar peyniri dilimi
  • Marul
  • Domates dilimleri

    Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına yağ yoğurt,sıvı yağ,süt, maya şekeri alıp karıştıralım. Unu az az ekleyelim üzerine tuzunu da katıp yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • 1 saat mayalamaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayıralım.
  • Merdane ile küçük bir tabak kadar açalım yağ ile yağlayıp ikiye katlayalım tekrar yağlayıp katlayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca poğaçanın aralarına kaşar peyniri, dilimi domates ve marul koyup servis tabağına alalım. Bu tariften 9 adet poğaça elde ettim. Mutlu kalın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder