Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 3 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (4-5 bardak kadar )
Hamuru yağlamak için;
- Sıvı yağ
Üzerine sürülecek;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
İçine konulacak ;
- Kaşar peyniri dilimi
- Marul
- Domates dilimleri
Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yağ yoğurt,sıvı yağ,süt, maya şekeri alıp karıştıralım. Unu az az ekleyelim üzerine tuzunu da katıp yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- 1 saat mayalamaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru bezelere ayıralım.
- Merdane ile küçük bir tabak kadar açalım yağ ile yağlayıp ikiye katlayalım tekrar yağlayıp katlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca poğaçanın aralarına kaşar peyniri, dilimi domates ve marul koyup servis tabağına alalım. Bu tariften 9 adet poğaça elde ettim. Mutlu kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder