Hatay / Antakya Usulü Humus (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 / 300 gram önceden haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı haşlanan nohutun suyu
- 2 yemek kaşığı tahin
- Yarım limonun suyu
- 1 veya 2 adet sarımsak (ağız tadınıza göre)
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için,
- 4 adet siyah zeytin
- 2 adet yeşil dolgulu zeytin
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yaprak maydanoz
Hatay / Antakya Usulü Humus (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önceden haşlanmış nohutumuzu yarım çay bardağı su ekleyerek yaklaşık 1 dakika kadar tekrar kaynatalım.
- Kaynattıktan sonra bir kabın içerisine alıp içine kendi suyundan yarım çay bardağı ekleyip blenderdan geçirelim.
- İyice ezme haline gelen nohutumuzu biraz soğuması için tekrar başka bir kabın içerisine alalım ve üzerine tahinimizi, tuzumuzu ve limon suyumuzu ekleyelim.
- Sarımsakları rendeleyelim ve üzerine ilave edelim.
- Hafif karıştırıp servis tabağına alalım.
- Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirelim.
- Son olarak baharat ve zeytinlerle süslemesini yapalım ve servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder