17 Temmuz 2022 Pazar

Hatay / Antakya Usulü Humus (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi

 

Hatay / Antakya Usulü Humus (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 / 300 gram önceden haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı haşlanan nohutun suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Yarım limonun suyu
  • 1 veya 2 adet sarımsak (ağız tadınıza göre)
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için,

  • 4 adet siyah zeytin
  • 2 adet yeşil dolgulu zeytin
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yaprak maydanoz

    Hatay / Antakya Usulü Humus (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önceden haşlanmış nohutumuzu yarım çay bardağı su ekleyerek yaklaşık 1 dakika kadar tekrar kaynatalım.
  • Kaynattıktan sonra bir kabın içerisine alıp içine kendi suyundan yarım çay bardağı ekleyip blenderdan geçirelim.
  • İyice ezme haline gelen nohutumuzu biraz soğuması için tekrar başka bir kabın içerisine alalım ve üzerine tahinimizi, tuzumuzu ve limon suyumuzu ekleyelim.
  • Sarımsakları rendeleyelim ve üzerine ilave edelim.
  • Hafif karıştırıp servis tabağına alalım.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirelim.
  • Son olarak baharat ve zeytinlerle süslemesini yapalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder