Lezzetiyle Sunumuyla Harika Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı et(dana da kuzu da olabilir)
- 2 adet soğan
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 küçük kavanoz garnitür(eğer evde malzemeniz varsa 2 adet havuç, 1 su bardağı bezelye kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Lezzetiyle Sunumuyla Harika Kağıt Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ekliyoruz.
- Üzerine irice doğranmış soğanları ekliyoruz.
- Ardından etleri de ekliyoruz, etler suyunu salana kadar kapağını kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu salan yemeğe önce salça sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz, güzelce karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Küçük küpler şeklinde doğranmış patates ve domatesleri ekliyoruz.
- Pişmeye bırakıyoruz.
- Patatesler piştikten sonra garnitür olarak tercih ettiğim bezelye ve havuçları ilave ettim. Hazır kullanmayacaksanız da yine bu aşamada küçük küp şeklinde doğranmış havuçları ve bezelyeyi ilave ediyoruz.
- Son olarak baharatları da ilave edip 5 dk kadar kaynatıyoruz, ocaktan alıyoruz.
- Kare şeklinde hazır olan yağlı kağıdın tam ortasına yemekten (tek kişilik porsiyon şeklinde) ilave ediyoruz.
- Sağdan, soldan sonrasında alt ve üstten katlıyoruz. Katlı olan yerlerini tepsinin altına gelecek şekilde fırın tepsisine diziyoruz. (et bitene kadar aynı işlemi yapıp, tek tek tepsiye diziyoruz).
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 20-24 dk kadar pişiriyoruz.
- Servis tabağına alıyoruz.
- Üst kısımlarını makas yardımıyla keserek servise hazır hale getiriyoruz.Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder