20 Temmuz 2022 Çarşamba

İpeksi Kıvamıyla Çilekli Dondurma Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram dondurulmuş çilek
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt ya da 1 çay bardağı süt
  • Yarım limon kabuğu rendesi

    Nasıl Yapılır?

  • Çilekler küçük doğranarak dondurulur.
  • Dondurulan çilekler robota alınır.
  • Üzerine pudra şekeri, süt ya da yoğurt ve limon kabuğu rendesi eklenerek pürüzsüz olana kadar çekilir.
  • Çekilen dondurma geniş bir kaba alınır.
  • Dondurucuda biraz sertleşmesi için 1 saat bekletilir ve servis edilir.
  • Dilerseniz bekletmeden servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder