20 Temmuz 2022 Çarşamba

İşkembe Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş işkembe
  • 1,5 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un

Terbiyesi için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon

Tatlandırmak için;

  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Limon

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

    Nasıl Yapılır?

  • İşkembeler akan suyun altında bir kaç kez yıkanır.
  • İşkembeleri ister mutfak makası ile ister bıçak yardımı ile küp zar kadar parçalara ayıralım.
  • Düdüklüye alıp üzerine 1,5 litre su koyup bir saat kaynatalım.
  • Ayrı bir tencerede yağ ile unu kavuralım.
  • Kavurulan unu işkembenin üzerine dökelim karıştırıp onbeş dakika pişirelim.
  • Çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır.
  • Genişçe bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve yarım limonu el çırpıcısı ile çırpalım.
  • Kabın içerisine yarım kepçe çorbadan ilave edip ılıştıralım.
  • Yavaşça çorbaya ilave edip bir kaç tur karıştıralım.
  • On dakika daha kısık ateşte kaynatalım ardından ocağın üzerinden alalım.
  • Tatlandırıcı olarak sarımsağı ezip sirke ve limon ile birleştirelim.
  • Tereyağı eritip kızdıralım.
  • Çorbamızı servis tabağına alıp üzerine tereyağ gezdirelim.
  • Yanında sirke,limon ve sarımsak eşliğinde ikram edelim.
  • Deneyecek olan arkadaşlarımdan yorum bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder