22 Temmuz 2022 Cuma

Islak Kek Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı kakao kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı (100 ml)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı toz şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Keki için uygun bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Yağladığımız borcama kek harcını dökelim ve eşit bir şekilde yayalım.
  • Keki önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sosu için uygun bir tavaya sütü alalım. Üzerine sıvı yağı ekleyelim.
  • Şeker ve kakaoyu da ekleyerek karıştırarak bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
  • Fırından aldığımız ve ilk sıcağı çıkan keki eşit bir şekilde dilimleyelim.
  • Ocaktan aldığımız sıcak sosu kekin üzerine gezdirelim.
  • Kekin sosu güzelce çekmesi için bir süre dinlendirdikten sonra üzerini süsleyerek servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder