Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı ayçiçek yağı (200 ml)
- 3 yemek kaşığı kakao kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Sosu için;
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı (100 ml)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Keki için uygun bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Yağladığımız borcama kek harcını dökelim ve eşit bir şekilde yayalım.
- Keki önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sosu için uygun bir tavaya sütü alalım. Üzerine sıvı yağı ekleyelim.
- Şeker ve kakaoyu da ekleyerek karıştırarak bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
- Fırından aldığımız ve ilk sıcağı çıkan keki eşit bir şekilde dilimleyelim.
- Ocaktan aldığımız sıcak sosu kekin üzerine gezdirelim.
- Kekin sosu güzelce çekmesi için bir süre dinlendirdikten sonra üzerini süsleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder