Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su (800 ml)
- Yarım limonun suyu
Nasıl Yapılır?
- Limonlu revaninin öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alpı karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- 15 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve karıştırıp 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Keki için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpalım.
- Son olarak un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek, limonun kabuğunu rendeleyelim. Tüm malzemeyi tekrar çırpalım.
- Orta boy yuvarlak veya kare borcamın tabanını çok az yağlayalım. Ardından hazırladığımız kek harcını boşaltalım.
- Spatula yardımıyla harcımızı eşit bir şekilde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen revanimizi fırından alalım ve soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
- Oda sıcaklığına gelen revaniyi buzdolabına kaldıralım ve bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken revanimizi dilimleyerek süsleyelim ve servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder