Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak az süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 avuç ceviz
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve yağ ekleyip 1 dk karıştırın.
- Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek karışımın içerisine ekleyin.
- 2 dk karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı un ile damla çikolatayı ve ezdiğimiz cevizleri unlayalım ki pişerken kekin tabanına çökmesinler.
- Yağlanmış kalıbımızın içine isteğe bağlı damla çikolatadan atıyoruz kalanıda kek karışımının içerisine döküp karıştırıp kek kalıbına alıyoruz.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 180 derece yaklaşık 30-40 dakika kontrollü pişiriyoruz.
- Kek yaparken ilk 25-30 dakika kadar fırının kapağını açmayın ki kekiniz sönmesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder