Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet kabak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt veya yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu
Kabak Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurtlu kabak mezesi için öncelikle yıkadığımız kabakları rendeleyelim.
- Daha sonra uygun bir tavaya zeytinyağını alalım, doğradığımız sarımsakları kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Rendelediğimiz kabakları ekleyelim ve suyunu çekene kadar karıştırarak soteleyelim.
- Bu sırada bizde dereotunu ince ince kıyalım.
- Uygun bir karıştırma kabına yoğurdu alalım. Bu aşamada normal yoğurt kullanacaksanız suyunu süzmenizi tavsiye ederim. Aksi halde mezenizin kıvamı istediğiniz gibi olmayacaktır.
- Üzerine mayonez ve tuzu ekleyerek tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Soğuyan kabakları ve dereotunu da yoğurdun üzerine ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Ardından kabaklarımızı servis tabağına alalım.
- Mezemizin sosu için uygun bir tavaya zeytinyağını alalım ve kızdıralım.
- 2 yemek kaşığı dövülmüş cevizi ilave edelim, toz kırmızı biberi de ekleyerek güzelce kavuralım.
- Hazır olan sosumuzu mezenin üzerine gezdirelim. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder