18 Temmuz 2022 Pazartesi

Kabak Mezesi Tarifi

 

Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt veya yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam dereotu

    Kabak Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurtlu kabak mezesi için öncelikle yıkadığımız kabakları rendeleyelim.
  • Daha sonra uygun bir tavaya zeytinyağını alalım, doğradığımız sarımsakları kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Rendelediğimiz kabakları ekleyelim ve suyunu çekene kadar karıştırarak soteleyelim.
  • Bu sırada bizde dereotunu ince ince kıyalım.
  • Uygun bir karıştırma kabına yoğurdu alalım. Bu aşamada normal yoğurt kullanacaksanız suyunu süzmenizi tavsiye ederim. Aksi halde mezenizin kıvamı istediğiniz gibi olmayacaktır.
  • Üzerine mayonez ve tuzu ekleyerek tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Soğuyan kabakları ve dereotunu da yoğurdun üzerine ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Ardından kabaklarımızı servis tabağına alalım.
  • Mezemizin sosu için uygun bir tavaya zeytinyağını alalım ve kızdıralım.
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş cevizi ilave edelim, toz kırmızı biberi de ekleyerek güzelce kavuralım.
  • Hazır olan sosumuzu mezenin üzerine gezdirelim. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder