Kabarmalara Doymayan Patlıcanlı Talaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet günlük yufka
- 3 adet patlıcan (Büyükse 2 yeterli)
- 1 büyük soğan
- 2 büyük domates rendesi
- 1 kapya biber
- 2-3 yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- Tuz, kırmızı toz biber, kimyon
- 1 çay bardağı sıcak su
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Kalan sos için;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (Tercihen)
- Mavi haşhaş tohumu
Kabarmalara Doymayan Patlıcanlı Talaş Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı olarak soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dk bekletin. Acıları çıksın.
- Tavaya zeytinyağını alıp ısıtın. Minik küp doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. İnce doğranmış biberleri de ekleyip, biraz tuz serpiştirerek pişmeye bırakın.
- Küçüldükleri zaman suyu süzülmüş patlıcanları ilave edip karıştırın. Biraz soteleyin. Patlıcanlar yumuşamaya başladığında 5-10 dk sonra biber salçası ve domates rendesini ekleyip pişmeye bırakın.
- Tuz, baharatlar ve sıcak suyu ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte 10-15 dk pişirin (Patlıcanlar tamamen yumuşasın)
- Böreğin sos malzemelerini uygun bir kaseye alıp karıştırın. Yufkayı tek kat serin. Üzerine sostan biraz gezdirin. Kenarları içe doğru kapatın. Sostan sürün. Açık kenarları da içe doğru kapatın bir kare elde edin.
- Üzerine biraz daha sos sürün ve dörde bölün (Videodan detayları görebilirsiniz. ) her bir kareye soğuyan iç harçtan yerleştirin. Bohça şeklinde kapatın.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin. ✨kalan sosa yumurta sarısı ve toz biberi ekleyip karıştırın. Fırçayla böreklerin üzerlerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (30-35 dk) ilk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder