11 Temmuz 2022 Pazartesi

Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

 

Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kültür mantarı (800 gr)
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 150 gr kaşar peyniri rendesi

    Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mantarların kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayalım.
  • Ardından soğanın kabuklarını soyarak julyen olacak şekilde doğrayalım.
  • Kırmızı ve yeşil biberin de içini temizleyelim ve ince ince doğrayalım.
  • Domateslerin kabuklarını soyalım ve onları da küp küp doğrayalım.
  • Derince bir tavaya sıvı yağ veya zeytinyağını alalım.
  • Üzerine doğranan biberleri aktararak 2-3 dakika karıştırarak pişirelim.
  • Biberler kavrulduktan sonra soğanları ekleyelim ve onları da kavuralım.
  • Mantarları ekleyelim ve karıştırdıktan sonra suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edelim.
  • Daha sonra domates salçası, küp küp doğranan domatesler, toz biber, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim.
  • Hazır olan sotemizi ocaktan alalım, kullanacağımız fırın kabına aktaralım.
  • Üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Kaşarı güzelce eriyip üzeri kızaran fırında kaşarlı mantar sotemiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder