Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kültür mantarı (800 gr)
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 150 gr kaşar peyniri rendesi
Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarların kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayalım.
- Ardından soğanın kabuklarını soyarak julyen olacak şekilde doğrayalım.
- Kırmızı ve yeşil biberin de içini temizleyelim ve ince ince doğrayalım.
- Domateslerin kabuklarını soyalım ve onları da küp küp doğrayalım.
- Derince bir tavaya sıvı yağ veya zeytinyağını alalım.
- Üzerine doğranan biberleri aktararak 2-3 dakika karıştırarak pişirelim.
- Biberler kavrulduktan sonra soğanları ekleyelim ve onları da kavuralım.
- Mantarları ekleyelim ve karıştırdıktan sonra suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edelim.
- Daha sonra domates salçası, küp küp doğranan domatesler, toz biber, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim.
- Hazır olan sotemizi ocaktan alalım, kullanacağımız fırın kabına aktaralım.
- Üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 15 dakika pişmeye bırakalım.
- Kaşarı güzelce eriyip üzeri kızaran fırında kaşarlı mantar sotemiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder