Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İçi için;
- Ceviz İçi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 2 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım. Ardından kaynamaya bırakalım.
- Şerbet kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyerek 4-5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için uygun bir yoğurma kabına un, irmik, yoğurt, sıvı yağ, süt, tereyağı, kabartma tozunu alarak karıştıralım ve güzelce yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizde yuvarladıktan sonra silikon nihale üzerine bastırarak açalım.
- Ortasına ceviz içinden bir miktar yerleştirelim ve hamurun kenarlarını ortada birleştirerek iyice kapatalım.
- Hazırlanan tatlıyı ters çevirerek kalıptan alalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen kalburabastıları farklı bir tepsiye alalım. Üzerine soğuyan şerbeti dökelim.
- Şerbetini çekmesi için bir kaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastıları süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder