8 Temmuz 2022 Cuma

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

İçi için;

  • Ceviz İçi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

    Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım. Ardından kaynamaya bırakalım.
  • Şerbet kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyerek 4-5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına un, irmik, yoğurt, sıvı yağ, süt, tereyağı, kabartma tozunu alarak karıştıralım ve güzelce yoğuralım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizde yuvarladıktan sonra silikon nihale üzerine bastırarak açalım.
  • Ortasına ceviz içinden bir miktar yerleştirelim ve hamurun kenarlarını ortada birleştirerek iyice kapatalım.
  • Hazırlanan tatlıyı ters çevirerek kalıptan alalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kalburabastıları farklı bir tepsiye alalım. Üzerine soğuyan şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çekmesi için bir kaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastıları süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder