22 Temmuz 2022 Cuma

Karamelli Rulo Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un (unun cinsine ve yumurta büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir)
  • Çeyrek su bardağı ılık su

Karamel için malzemeler;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket 200 ml kremaGanaj için malzemeler;
    • 1 paket krema
    • 80 gr sütlü çikolata
    • 60 gr bitter çikolata
    • 1 su bardağı iri dövülmüş fıstık
    • İçi için;

      • 2 adet muz

      Üzerini süslemek için;

      • Beyaz çikolata sos
      • Toz antep fıstığı

        Nasıl Yapılır?

      • İlk önce karamelin şekerini tavaya alalım ve kısık ateşte sabırla erimesini bekleyelim.
      • Şeker erirken ganaj için kremayı ısıtalım (kaynatmayalım) altını kapatıp çikolataları içine ekleyip güzelce karıştıralım.
      • Fıstıkları ekleyelim karıştıralım ve soğuması için kenara alalım ara ara üzerini kabuk tutmasın diye karıştıralım.
      • Karamelin şekeri eridiyse tereyağını ekleyip karıştıralım.
      • Tereyağda eriyince kremayı ekleyip güzelce karıştıralım. Ocağı kapatalım.
      • Soğuması için kenara alalım ara ara karıştıralım.
      • Kekin yapımına başlayalım. İlk önce yumurta akına biraz tuz ekleyip köpük olana kadar çırpalım. Kuru bir kaba aktaralım.
      • Çırpma kabına yumurtaların sarılarını, şekeri ve ılık suyu alıp güzelce çırpalım.
      • Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek çok az daha çırpalım.
      • Aşama aşama beyazını karışama ilave ederek en düşük ayarda yumurtanın akının diğer malzemeye karışmasını sağlayalım.
      • Tepsiye yağlı kağıt serelim ve kek harcımızı yayalım.
      • Önceden ısınmış 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Çok kızartmayalım kek kurumasın.
      • Bu sırada ılımış olan karameli derin bir kaba aktaralım ve 2 yemek kaşığı sıcağa yakın su ekleyelim ve mikserle rengi hafif açılana kadar çırpalım. Biraz krema şeklini almasını sağlayalım yani.
      • Pişen keki fırından çıkaralım. Tepsiden alalım.
      • Üzerine başka bir pişirme kağıdı ekleyerek ters çevirelim beklemeden pişirme kağıdını dikkatlice çıkaralım.
      • Kenar kuru kısımları bıçak yardımıyla keselim.
      • Hiç beklemeden karameli yayalım.
      • Muzu kekin kısa kenarına yerleştirelim ve saralım.
      • Keki altına tepsi yerleştirdiğimiz telin üzerine koyalım ve ganajımızı gezdirelim.
      • Dolaba kaldıralım. Dinlendirelim. 3-4 saat.
      • Servis yapmadan önce beyaz çikolata ve antep fıstığı ile süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder