Malzemeler
- 6 yaprak yufka
Yufkalara sürmek için;
- Maden suyu
İç harcı için;
- 1 büyük boy kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil, bir adet çarliston biber (Dilerseniz sadece yeşil ya da çarliston da olur)
- 1 büyük boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet patlıcan
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Sosu için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- Maden suyu
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyin kavurun. Soğanlar pembeleşince küçük küçük doğradığınız biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ve salçayı ilave edin 5-6 dk daha kavurun. En son alacalı soyduğunuz patlıcanları yine küp küp doğrayın harca ilave edin baharatları ekleyin ve patlıcanlar tamamen sinene dek kavurun.
- Bir yufkayı tezgaha alın. Üzerine maden suyundan döküp fırçayla yayın. Yufkanın kenarlarını biraz içe katlayıp kare şeklini aldırın.
- Ardından baş kısma iç harçtan yeterince koyun. Dıştan içe rulo şeklinde yufkayı sarın ve eşit olarak 4-5 parça dilimleyin. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Yağlanmış tepsiye börekleri yerleştirin. Sos malzemelerinin tamamını çırpın ve böreklerin üstüne sürün.
- Önceden ısınmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder