22 Temmuz 2022 Cuma

Tavuklu Karnıyarık Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

İç harcı için;

  • 3 parça tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Ortadan ikiye bölüp üzerine bıçakla çizikler atıp zeytinyağ ve tuz ekleyip fırında fırına veriyoruz.
  • Üzeri kızarıp yumuşayınca fırından alıyoruz.
  • İç harcı için tavukları küp küp doğrayıp zeytinyağ ile ısıttığımız tavada kavuruyoruz.
  • Baharatlarını ve salçasını ekleyip güzelce karıştırıyoruz pişince ocaktan alıyoruz,.
  • Patlıcanların üzerine 2-3 yemek kaşığı harcımızdan koyuyoruz.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca sıcak servis edebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder