Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (Kontrollü)
- 200 ml tereyağ (Yada margarin)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Peynir
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç diğer malzemeleri karıştırıp unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.
- Hafif sert bi hamur olmalı. 20 dakika dinlendirin hamuru. Dinlenen hamuru 8 bezeye ayıralım.
- Tereyağını eritip sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Hamuru servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- Erittiğimiz yağı sürüp kenarlarından katlayalım. Yağı her katına sürelim.
- Bezeyi kenara alıp diğer bezeyi açalım.
- Yağlayıp katladığımız diğer bezeyi orta kısmına koyup tekrar katlayalım. Mutlaka her katı yağlayalım. Bu şekilde buz dolabında 40 dakika üzerine streç film kapatıp dinlendirelim.
- Daha sonra dinlenen hamuru açıp ikiye bölelim.
- Orta kısmına peynir yerleştirip kapatalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırlayalım.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp üzerine sürelim.
- Bıçakla çizik atıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Arası için;
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder