18 Temmuz 2022 Pazartesi

Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (Kontrollü)
  • Arası için;

    • 200 ml tereyağ (Yada margarin)
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • Peynir

    Üzeri için;

    • 1 yumurta sarısı
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

      Nasıl Yapılır?

    • Hamuru için un hariç diğer malzemeleri karıştırıp unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.
    • Hafif sert bi hamur olmalı. 20 dakika dinlendirin hamuru. Dinlenen hamuru 8 bezeye ayıralım.
    • Tereyağını eritip sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
    • Hamuru servis tabağı büyüklüğünde açalım.
    • Erittiğimiz yağı sürüp kenarlarından katlayalım. Yağı her katına sürelim.
    • Bezeyi kenara alıp diğer bezeyi açalım.
    • Yağlayıp katladığımız diğer bezeyi orta kısmına koyup tekrar katlayalım. Mutlaka her katı yağlayalım. Bu şekilde buz dolabında 40 dakika üzerine streç film kapatıp dinlendirelim.
    • Daha sonra dinlenen hamuru açıp ikiye bölelim.
    • Orta kısmına peynir yerleştirip kapatalım.
    • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
    • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayalım.
    • Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp üzerine sürelim.
    • Bıçakla çizik atıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder