18 Temmuz 2022 Pazartesi

Tavada Ballı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Tavada Ballı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet tavuk göğsü (Kişi sayısına göre artırabilir yada azaltabilirsiniz)
  • 2-3 adet sarımsak 1 kaşık kadar bal
  • 1 çay bardağı zeytin yağı (Yarısını ön kızartmada kullanacağız)
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ (Yarı yarıya kullanacağız)
  • 1 tutam tuz
  • 1 er tatlı kaşığı kırmızı toz biber karabiber kekik pul biber

Bulamak için;

  • 1 su bardağı kadar un

    Nasıl Yapılır?

  • Tavukları sağlı sollu kutucuk şeklinde keselim.
  • Unumuzu geniş bir tabağa alalım ve tavukları önlü arkalı bulayalım fazlasını silkeleyelim.
  • Uygun bir tavaya yarım zeytin yağı ve yarı tereyağını ekleyelim önlü arkalı hafif şekilde kızartalım.
  • Tavada kalan yağımızı daha genişçe bir tavaya alalım yani tavukların hepsinin sığabileceği bir tava olsun. Tereyağ ve kalan zeytinyağını ve diğer malzemeleri ekleyelim karıştıralım.
  • Tavukları tavaya yerleştirelim kapağı şekilde orta ayarda kontrollü pişirelim. Yanında salata pilav veya patates kızartması ile menü yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Daha gazla tarif için instagram hesabıma bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder