Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- ︎ 1 su bardağı süt
- ︎ yarım su bardağı su
- ︎ 2 yemek kaşığı yoğurt
- ︎ 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- ︎ 1 yemek kaşığı toz şeker
- ︎ 1 paket instant maya
- ︎ 1 tatlı kaşığı tuz
- ︎ 4,5 su bardağı un
İç harcı için;
- ︎ 350 gram kavurma
- ︎ 1 tatlı kaşığı tereyağı
- ︎ 1 soğan
- 1 çay kaşığı pulbiber
Üzeri için;
- ︎ 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Dışına sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir karıştırma kabına süt, su ,yoğurt, sıvı yağ, toz şeker ve mayayı koyalım ve karıştıralım. Daha sonra unla beraber tuzunu ekleyerek pürüzsüz bir hamur yoğuralım. Streçle üzerini kapatıp 1 saat oda sıcaklığında dinlendirelim.
- İç harcı için 1 tatlı kaşığı tereyağını tavaya alıp soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim. Daha sonra kavurmalı ekleyip bir çay kaşığı da pul biber ekleyelim. 5 dk kavurup ocaktan alalım soğuması için başka bir kaba koyalım.
- Hamuru 8 bezelye ayırıp uzunlamasına açalım. Ortasına kavurma ve kaşar peynirini ekleyip yanlardan kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder