18 Temmuz 2022 Pazartesi

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi

 

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • ︎ 1 su bardağı süt
  • ︎ yarım su bardağı su
  • ︎ 2 yemek kaşığı yoğurt
  • ︎ 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ︎ 1 yemek kaşığı toz şeker
  • ︎ 1 paket instant maya
  • ︎ 1 tatlı kaşığı tuz
  • ︎ 4,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • ︎ 350 gram kavurma
  • ︎ 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • ︎ 1 soğan
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Üzeri için;

  • ︎ 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Dışına sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı

    Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir karıştırma kabına süt, su ,yoğurt, sıvı yağ, toz şeker ve mayayı koyalım ve karıştıralım. Daha sonra unla beraber tuzunu ekleyerek pürüzsüz bir hamur yoğuralım. Streçle üzerini kapatıp 1 saat oda sıcaklığında dinlendirelim.
  • İç harcı için 1 tatlı kaşığı tereyağını tavaya alıp soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim. Daha sonra kavurmalı ekleyip bir çay kaşığı da pul biber ekleyelim. 5 dk kavurup ocaktan alalım soğuması için başka bir kaba koyalım.
  • Hamuru 8 bezelye ayırıp uzunlamasına açalım. Ortasına kavurma ve kaşar peynirini ekleyip yanlardan kapatalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder